The Flaming Lips – Yoshimi Battles the Pink Robot



exp-rock, dream pop, alt-rock, noise-pop

När man ska klassificera The Flaming Lips musikstil så är grundregeln att ta med alla genres man kan komma på. Deras musik sträcker sig mellan så många olika subgenrer att David Bowie själv får stå med öppen mun, helt paff av förundrad över deras ständiga surfande i de olika musikstilarna.

Kort och gott kan man säga att det är nutidens största och bästa experimentella band, som fortsätter att producera underbar musik - skiva ut och skiva in. Ska man lyssna på endast en The Flaming Lips-skiva så ska man lyssna på Yoshimi. Den känns aldrig alienerade, såsom vissa av deras skivor kan kännas (ex The Soft Bulletin) och besitter en genomgående bra och tilltalande ton. Genom hela skivan bjuds man på en sån utmärkt balansgång mellan det experimentella och det vardagliga att alltid känns så.. Självklart. Trots att det är helt nytt! De introducerar nya saker som man direkt tar till sig. Oftast när experimentella flumskallar är igång blir resultatet extremt pretto och det tar en abdurd mängd lyssningar för att sätta sig in i det. Om det nu ens går. Annars har man slösat bort åtskilliga timmar! The Flaming Lips är ett av de bästa exemplar på hur jävla bra experimentell musik kan vara. Passa nu på att lyssna på deras vassaste skiva!

Det går att säga såpass mycket mer om The Flaming Lips men fan. Learn dis skiva först, then more will come! De är ett mycket spännande band som förtjänar uppmärksamhet. De har bland annat gjort en cover av klassikern The Dark Side of the Moon, som inte har blivit totalsågad! De har även fått Justin Timberlake att uppträda tillsammans med dem, iklädd en delfindräkt!

http://www.mediafire.com/?dikmzmtmjl1